Mototurisme des de Barcelona cap a Girona!

 

Si estàs buscant una ruta de Moto-Turisme que combini carreteres amb corbes, paisatges espectaculars i ciutats amb encant, la ruta des de Barcelona fins a Girona que avui us proposem és una excel·lent opció. Aquest recorregut d’uns 500 km aproximadament, us portarà des de la vibrant ciutat de Barcelona fins a la ciutat medieval Girona, passant per carreteres secundàries i paisatges impressionants durant la ruta. Descobriràs algunes de les ciutats més emblemàtiques de Catalunya, com ara Montserrat, Terrassa, Vic i Banyoles, mentre gaudeixes de la sensació de llibertat que només les motos són capaces d’oferir. Esperem que la ruta sigui del teu agrat i ens comentis què tal t’ha semblat!

Sortida des de Barcelona: La ruta comença a Barcelona, la ciutat més gran de Catalunya i una de les més vibrants de la península.

Montserrat: Des de Barcelona, es pot agafar la carretera BP-1103 en direcció a Montserrat. Aquesta carretera serpenteja per les muntanyes i ofereix unes vistes espectaculars del massís de Montserrat, amb el famós monestir.

Terrassa: La parada següent és Terrassa, una ciutat amb una gran riquesa patrimonial i cultural. Des de Montserrat, es pot agafar la carretera C-55 i després la C-16 fins a Terrassa.

Vic: Continuant per la C-16, s’arriba a Vic, ciutat amb una gran riquesa cultural i patrimonial. Aquí podeu visitar la Catedral de Vic, la Plaça Major i el Mercat de la Plaça de la Corona.

Sant Esteve d’en Bas: La ruta continua per la carretera C-17 en direcció a Ripoll, però agafant la desviació cap a la carretera GI-524 que porta a Sant Esteve d’en Bas. Aquesta carretera és una veritable delícia per als amants del mototurisme, amb corbes tancades i paisatges de muntanya impressionants.

Olot: Des de Sant Esteve d’en Bas, es pot agafar la carretera GI-524 en direcció a Olot, la capital de la comarca de la Garrotxa. Aquesta carretera continua sent molt pintoresca i plena de corbes.

Banyoles: La ruta continua per la carretera GI-524 en direcció a Banyoles, un poble amb un llac impressionant envoltat de muntanyes. Aquí podeu gaudir d’un bon descans a la Plaça Major i admirar l’església de Santa Maria del Turó.

Un cop a Girona, podem passejar pel nucli antic: Girona té un nucli antic molt ben conservat i ple d’ encant. Pots fer una passejada pels seus carrers estrets i empedrats, admirar les cases de colors i els edificis històrics, i gaudir de les vistes panoràmiques des de les muralles de la ciutat.Aquesta ruta alternativa és perfecta per a aquells que volen evitar l’autopista i gaudir de carreteres secundàries plenes de revolts i paisatges espectaculars.

Sant Hilari Sacalm: Des de Girona, agafar la carretera C-63 en direcció a Sant Hilari Sacalm. És una ruta plena de corbes, amb paisatges verds i muntanyosos. A Sant Hilari Sacalm, podeu parar a prendre un cafè a la plaça del poble i visitar la font del Lleó, una construcció d’estil modernista.

Coll de Bracons: Continuant per la C-63, arribareu al Coll de Bracons, una carretera serpentejant que us portarà a una altitud de més de 1.100 metres. Des d’aquí, podreu admirar unes vistes espectaculars de la Serra de les Guilleries.

Hostalric: La ruta continua per la carretera GIV-5521, que porta a Hostalric. Aquest petit poble compta amb un castell impressionant del segle XIII, que s’alça sobre un turó i domina el paisatge.

Tossa de Mar: La següent parada és Tossa de Mar, un dels pobles més bonics de la Costa Brava. Des d’Hostalric, es pot agafar la carretera C-35 i després la GI-681 fins arribar a Tossa de Mar. Aquí, podeu gaudir de les platges, el nucli antic i el castell que s’alça sobre la vila.

Sant Feliu de Guíxols: La ruta continua per la GI-682 en direcció a Sant Feliu de Guíxols, un altre poble costaner de gran bellesa. Pel camí, es poden admirar les cales de la Costa Brava i gaudir de la brisa marina.

Girona: La ruta s’acaba a Girona, després d’haver recorregut més de 150 quilòmetres de carreteres plenes de corbes i paisatges espectaculars.

Per la tornada hem preparat una ruta des de Girona fins a Barcelona per vies ràpides i sense peatges:

Des de Girona, agafa la C-65 en direcció sud.

Continua per la C-65 durant uns 20 km fins a arribar a la rotonda de Riudellots de la Selva.

Agafa la segona sortida de la rotonda per incorporar-te a l’autopista AP-7 en direcció sud (en direcció a Barcelona).

Continueu per l’AP-7 durant uns 70 km fins arribar a la sortida 12 (Barcelona – Sant Boi de Llobregat).

Agafa la sortida 12 i mantingues-te al carril de l’esquerra per incorporar-te a la B-24 en direcció a Barcelona.

Continua per la B-24 durant uns 10 km fins a arribar a la plaça de les Glòries Catalanes.

Agafeu la sortida cap a l’esquerra per incorporar-vos a la Gran Via de les Corts Catalanes, que us portarà directament al centre de Barcelona.

Tingues en compte que encara que aquesta ruta és més ràpida, no podràs gaudir dels paisatges i parades on et vas detenir a l’anada, ja que es tracta d’una carretera principal i ràpida.

Estimació aproximada dels quilòmetres entre els principals punts de pas de la ruta:

 • Barcelona fins a Montserrat: 50 km.
 • Montserrat a Terrassa: 30 km.
 • Terrassa a Vic: 60 km.
 • Vic a Sant Esteve d’en Bas: 40 km.
 • Sant Esteve d’en Bas a Olot: 15 km.
 • Olot a Banyoles: 25 km.
 • Banyoles a Girona: 25 km.
 • Girona a Barcelona: 100 km
 • Girona a Riudellots de la Selva: 20 km.
 • Riudellots de la Selva a la sortida 12 de l’AP-7: 70 km.
 • Sortida 12 de l’AP-7 a la Gran Via de les Corts Catalanes: 10 km.
 • Gran Via de les Corts Catalanes fins al centre de Barcelona: variable segons la destinació a Barcelona.

Què estàs buscant? Descobreix els millors racons per descobrir en moto!